Information till valpköpare

Om du väljer att köpa valp från Rävrackans kan det vara bra att veta  följande:

Jag använder bara hundar med HD A , AB eller B i min uppfödning. De är ögonlysta ua och minst en förälder är fri från PRCDPRAanlag. Föräldrarna skall förutom att ha en god hälsa även ha ett trevligt temperament och en sund exteriör. Jag vill gärna att de är meriterade,dels på utställning och väldigt gärna inom ytterligare prov, såsom lydnad, agility, bruks eller viltspår eller kanske MH.

Mina valpar föds upp inomhus. Om väderleken tillåter, får de även vara ute kortare stunder när de blir lite äldre. De är sina första tre veckor i mitt vardagsrum, där jag kan ha uppsikt över tik och valpar och där de också kan få lite avskildhet. Sedan är de med mig i köket, hallen och resten av huset . De första tre veckorna kan jag tyvärr inte ta emot besök från er valpköpare, fast jag vet att ni gärna vill komma och se de små valparna. Det är lugnast för tiken att vänta lite.

Men efter tre veckor är ni välkomna, en lite kortare visit om ni kommer innan 5 veckor. Efter 5 veckor  går det bra att stanna längre tid, det är bara bra för valparna att träffa många olika människor. Efter 5 veckor brukar det vara många som hälsar på, kompisar till mig, till min dotter och både nya och "gamla" valpköpare. Och det tycker jag är jättebra !
Valparna blir avmaskade efter schema och är vid leveransen microchippade, veterinärbesiktigade och registrerade i SKK. De är också vaccinerade. Ett gratis medlemsår i vår rasklubb- Svenska Lapphundklubben får ni också. Vid leverans medföljer några kilo av valpmaten och en lista över utfodring. Jag ser det som jätteviktigt att man följer mina instruktioner vad gäller valpens utfodring.

Jag koppeltränar valparna under vecka 7-8, min dotter och jag brukar ta små promenader med dem, så de får se lite trafik och annat. Lite inkallningsövningar brukar vi göra och jag lär dem att bli hanterade.

Jag ser till att vara ledig från mitt jobb den mesta tiden. då jag tror att det är bra för valparna med mycket människokontakt. Och för att jag tycker det är så roligt med valpar ! För de valpköpare som vill ha kontakt, ger jag gärna träningshjälp och vi ordnar lydnadsträffar ibland. Där är alla  välkomna även de med finska lapphundar från andra uppfödare.

Elsa med sina valpar, S-kullen.De är en dag gamla på bilden.Jag blir varm i hjärtat när jag ser den här bilden.

Elsa med sina valpar, S-kullen.De är en dag gamla på bilden.Jag blir varm i hjärtat när jag ser den här bilden.

EFTER LEVERANSEN

Ni är hjärtligt välkomna att höra av er såfort det uppkommer några frågor. Det är för mig enklast om ni hör av er via e-mail. raevrackans@hotmail.com  Jag kollar mina mail varje dag och kan oftast svara samma eller nästa dag. Vill ni hellre så kan ni förstås försöka med den vanliga telefonen....

Bra är om ni vill gå en valpkurs. Det är bra för valparna och roligt för er ,man får ju också träningskompisar då !  
Jag har sysslat med träning av hund i över 40 år och har sett metoder komma och gå. Just nu tycker jag att träning enligt Klickermetoden-kan ses på www.canis.se tillför mig mycket positivt ,det skall vara roligt för både mig och hunden att träna. Man behöver inte följa någon metod slaviskt ,jag tar lite här och där av vad jag lärt med genom åren. På annan sida finns tips om bra litteratur.
Vill tillägga att jag inte är någon vän av stryphalsband ! Tycker att det är dålig hundträning. Ett brett halsband och på valpar gärna en sele, förhindrar skador i nacken.


Jag har e-mail raevrackans@hotmail.com
Mobilnummer: 073/ 615 9903
Telefon: 031/ 7950286

Hälsningar Anette

Rävrackans Z-valpar

Rävrackans Z-valpar

Rävrackans chokladkull

Rävrackans chokladkull

Dela den här sidan